Roei films

Morgenavond gaan we met een groepje een filmpje of twee kijken. En toen bedacht ik mij, eigenlijk zouden dat ook roei-films moeten zijn. Je zou het niet zo zeggen, maar er zijn best een paar heel goede films uitgebracht waarin roeien centraal staat. Ik noem er drie.

True Blue (1996)

Bij de ‘Boat Race’ (ja, dat hoort tussen quotes, want dat is echt de naam van die wedstrijd), van 1986 verloor Oxford University voor het eerst van Cambridg in 11 jaar. Woedend hierover rekruteert de Amerikaanse roeier Rick Ross zijn vrienden van het Amerikaans Nationaal Team om bij Oxford als studenten aan te treden en het roeiteam te redden.

Zes weken voor de volgende wedstrijd trekken ze zich echter allemaal terug en moet de coach van Oxford alles op alles zetten om het onervaren ’tweede keus’ team klaar te stomen tot een team van winnaars!

Summer Storm (Sommersturm) (2004)

Dit vond ik persoonlijk een heel bijzondere film. Het is een coming-of-age film van een jongen die worstelt met zijn (homoseksuele) gevoelens. Wat zullen zijn vrienden van hem denken? Zijn ploeggenoten? Wat vindt hij van zichzelf? Moet hij toch een vriendinnetje uitproberen?

Bij een roei-/wedstrijd kamp ontploft de bom en moet hij zien te redden wat er te redden valt.

The Novice (2004)

Een studente treedt toe tot het roeiteam van haar universiteit en zet alles op alles in een enorme fysieke en psychologische strijd om toegelaten tot de top Varsity boot van de vereniging. En ze zet hier echt alles op alles voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video. Drop file here