Paddestoelen kweken

Ik ben weer met iets geks begonnen, een kweekbak voor champignons. En uiteraard lees ik mij dan gigantisch in, en zoek ik ALLE youtube filmpjes over zelf paddestoelen kweken. Daar zit dus een hele wereld aan paddestoel enthousiastelingen verstopt. Wat grappig 🙂

Maar goed, ik heb nu dus een bak opstaan voor gewone simpele champignons. Eens kijken hoe dat gaat. Ik heb een oud aquarium omgebouwd tot kweekbak. Leuk led lampje er op, daar hebben de paddestoelen geen last van (als het goed is).

Het begon met een een voorbereid blok stro waar al volledig mycelium doorheen gegroeid is. Daar moeten de champignons uit gaan komen. Wist je dat de paddestoelen de vrucht van het mycelium zijn, en dus zelf eigenlijk helemaal geen schimmel?

Daar bovenop een laagje natte aarde.

En nu maar wachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, video. Drop file here